Західноєвропейська музика XVI-XVII століть

15 лютого 2012 року в музеї «Літературне Придніпров’я» в рамках творчого проекту «Звуки крізь століття» відбудеться вечір старовинної музики.
У програмі представлені твори композиторів пізнього Ренесансу та раннього Бароко. В цей період музична культура досягла найбільшого розквіту в таких країнах, як Італія, Англія і Нідерланди. Твори авторів різних національних шкіл мають свої неповторні стильові риси, але, разом з тим, мають також і риси подібності. Багато музикантів подорожували по Європі і обмінювалися творчим досвідом. Їхні твори видавалися в багатьох країнах і користувалися великою популярністю. Найчастіше вони запозичували музичні теми один у одного і обробляли їх на свій смак. Таким чином, з’являлися твори, що належать відразу до декількох національних шкіл, представляючи собою змішання різних стилів. У цій програмі зроблено акцент саме на такі твори.
Прозвучить музика наступних композиторів: У. Бьорд, П. Філіпс, Я.П. Свелінк, Дж. Фрескобальді, Дж. Гастольді, невідомі автори.
Звучить клавесин і поздовжня флейта. Виконавці – Олександр Панаскін і Вікторія Гамазова. Відповідно до сформованої традиції, наші музичні вечори проходять при свічках.

Початок о 18:00.
Квитки – в касі музею (понеділок і четвер – вихідні дні).
Адреса: пр. К. Маркса, 64
Телефон: (056) 778-01-00

Анонс настпуних вечорів:
7 березня 2012 року о 18:00 відбудеться концерт старовинної клавесинної музики. Виконавиця Наталія Фоменко(м.Київ).
21 березня 2012 року о 18:00 відбудеться концерт старовинної клавесинної музики. Виконавиця С.М. Шабалтіна- професор Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського (м.Київ).