Виставка “Сакральна Україна”

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ

 ім. Д.І. ЯВОРНИЦЬКОГО ПРЕЗЕНТУЄ ВИСТАВКУ

 творів Станіслава БРУНСА

“Сакральна Україна”

(м. Дніпропетровськ, малярство)

13 березня 2015 р. о 16.00

 Брунс Станіслав Карлович народився в м. Березняки Пермської області 19 вересня 1946 р.

З 9 -років навчався у студії образотворчого мистецтва.

Працював на металургійному підприємстві.

Серйозно почав займатися малярством у 50 років.

Першу виставку він представив мешканцям прекрасного мальовничого та величного своєю історією села Космач у 2010 році на міжнародному святі “Великдень у Космачі”. А в 2012 році в філії музею Івана Гончара, галереї народної творчості, та мистецтва”Світлиці”.

У 2013 році на персональній виставці творів Станіслава Брунса у Києві в Національній спілці народних майстрів України експонувалося 39 творів, що присвячені звичаям та побуту українського народу, старовинним українським храмам, краєвидам рідного краю, життю та побуту селян Грузії.

Митець часто подорожував Івано-Франківщиною, полюбляв зупинитися для спілкування із місцевими жителями, вони, зазвичай відповідали йому взаємністю. Після чого з’явилися нові сюжети картин про життя мешканців Коломиї.

Опісля його увагу привернули народні звичаї та обряди Космача. Разом з друзями та родиною святкував у селі Різдвяні свята. Саме тут він написав картини “Покрова над Космачем”, “Космацьке весілля”, “Весна у Космачі”, “Йордан у Космачі”, “Передноворічний ярмарок у Космачі”.

Станіслава Брунса цікавить життя горян Гуцульщини, як і життя та побут горян Грузії, куди він час від часу їде на пленер.

Сьогодні художник у творчому пошуку, в нього багато цікавих задумів, які намагається втілити у нові полотна, щоб показати їх глядачеві.

Виставка працюватиме до 27 березня

з 10.00 до 16.00 вихідний — понеділок

Дов. за тел.: 46 34-22