Степаненко Наталя Олексіівна

Старший науковий співробітник ДІМ.
Зберігач  фондових груп: “Дорогметал”.
Нагороджена подяками і грамотами Дніпропетровської  облдержадміністрації, обласної і міської ради, облвиконкому та дирекції музею.
Почала працювати у Дніпропетровському історичному музеї у 1973 р. У 1979 році  на відмінно закінчила історичний факультет Дніпропетровського національного університету і повернулася до музею на посаду старшого наукового співробітника відділу фондів.  У 1979 – 1989 рр. прцювала зберігачем об’єднаної групи “Ордени, медалі, нумізматика, зброя”
У 1990 г. брала участь в упорядкуванні та науковій обробці матеріалів музею Дніпропетровського Національного Університету. З 1991 р. – зберігач групи “Дорогоцінні метали. Брала активну участь в організації та вдосконаленні системи обліку музейних предеметів (однією з перших оволоділа Новітніми інформаційними технологіями і почала комп’ютерний облік музейних предметів), в розробці перспективних планів комплектування музейного фонду.
Результатом її наукової роботи стали фундаментальні статті,  огляди, каталоги колекції дорогметалів ДІМ (Рублінського скарбу срібних, орденів і медалей XVIII – XX ст., вотумів).  Значне місце в науковій діяльності Н.О. Степаненко займає вивчення колекції церковних старожитностей в зібранні ДІМ.

Контактна інформація:
Пр. Дмитра Яворницького, 16.
Тел.: 8(0562) 46-05-16
E-mail: [email protected]