Осінні канікули разом з музеєм

От і дочекалися діти та їх батьки осінні канікули. Історичний музей буде радий провести ці прохолодні дні разом з вами. Тож ми запрошуємо всіх до себе на майстер-класи та заняття з вівторка по п’ятницю з 29 жовтня по 1 листопада.

Козацька наука – майстер-клас для учнів 4-9 класів.
Дітям пропонується освоїти ази “козацької науки” написати та прочитати тексти церковнослов’янською мовою.

Дітям про археологію – музейне заняття для учнів 3-7 класів.
Гості дізнаються про методи роботи археологів, сферу їх інтересів, а також найцікавіші знахідки. Школярі мають змогу взаємодіяти зі справжніми артефактами та їх якісними копіями.

На перехресті світів: між Дніпром і Доном – музейне заняття для учнів 5-11 класів.
У незвичайному інтерактивному форматі учні дізнаються про побут, вірування та традиції ранніх слов’янських племен, відносини між кочівниками та осілими землеробами в VIIІ-ІХ ст.

Вся справа в капелюсі – інтерактивний захід для учнів 1-11 класів.
Інтерактивний захід на основі приватної міні-колекції під час якого ви дізнаєтеся про історію капелюхів від циліндра до трілбі. Учні зможуть зфотографуватися у капелюхах.

Музейна листівка – музейне заняття для учнів 1-11 класів.
Учні дізнаються про історію самої листівки в залежності від тематики (Новий рік, День закоханих, День захисників, весняні свята і літо). Після спробують підписати крафтову музейну листівку чорнилом і металевою пір’яної ручкою. Конверт в додачу.

Як козаки у розвідку ходили – музейне заняття для учнів 3-8 класів.
Спробуємо дізнатися, хто такі пластуни-розвідники, які знання і вміння допомагали їм ставати “невидимими” для супротивника, як вони зберігали і
передавали свої таємниці поколінням.

Ігри давньої Європи – інтерактивне заняття для дітей 4-9 класів
Рота, Хнефатафл, П’ять ліній та ін. – давньогерманські, скандинавські, римські ігри, які схожі на мікс сучасних шашок і хрестик-нолик.

Козацькі пригоди – квест по музейній площі для дітей 4-6 класів. Діти спробують відшукати “козацькі скарби”, дізнаються про Яворницького і славне військо Запорозьке. Ніхто без подарунка не піде.

Кожен з цих майстер-класів залишить у вас незабутні враження і новий досвід.

ОБОВ’ЯЗКОВА реєстрація за телефоном: 067-447-7014. Кількість місць обмежена.