29 січня – день пам’яті Героїв Крут

29 січня 1918 р. відбулися трагічні події в історії України. Уряд УНР, опинившись без армії в результаті недалекоглядної політики, погодився кинути на боротьбу з більшовицькими військами добровольців – студентів та гімназистів. Всього загинуло під Крутами (станція під Києвом) – 290 осіб (серед них – 30 студентів).
15 січня 2007 р. вийшов Указ Президента України “Про вшанування пам’яті Героїв Крут”.
З сьогоднішнього дня в Дніпропетровському історичному музеї починає працювати міні – виставка, присвячена 91-й річниці боїв під Крутами. Експонуватиметься у 5 залі. Автором виставки є науковий співробітник відділу радянського періода – Цимлякова Т.М.
Виставка триватиме до 10 лютого. На ній будуть представлені нові, унікальні матеріали (ксерокопії фотографій за 1918 р., схеми та карти боїв під Крутами, спогади учасників та багато чого іншого).
Також на нашому форумі Ви зможете ознайомитися з історичною довідкою тих подій та побачити деякі фотографії з нової виставки.
А у свій час відомий композитор та поет О. Вертинський виконував музичній твір “То, что должен сказать”, який був присвячений подіям під Крутами.