Музейному сайту – 1 рік!

19 лютого 2008 року безкрайні інформаційні простори мережі Інтернет прийняли у свої обійми ледь народжене немовля – сайт Дніпропетровського історичного музею. Нелегко й навіть драматично здійснювались перші невпевнені кроки назустріч аудиторії, декілька разів лиха доля переслідувала сайт, який залишався без підтримки з боку програмістів, деякий час не міг працювати без хостінгу, тобто своєї власної домівки та, навіть, піддавався атаці з боку іноземних хакерів.
Проте мужня й самовіддана праця творчої групи відділу науково-просвітницької роботи, особисто директора музею, яка щоденно переглядала стан розробки сайту та вказувала на помилки, а також всіх працівників музею, матеріали яких заклали фундамент сайту, зробила свою працю – сайт музею відбувся. Та, не тільки відбувся, але й отримав гран Гран-прі Другого Всеукраїнського музейного фестивалю минулого 2008 року і сьогодні є одним з найбільш розвинутих Інтернет-ресурсів подібного профілю.
На сайті комплексно й всесторонньо висвітлено життєдіяльність музею, як центру з вивчення історико-культурної спадщини Дніпропетровщини та головного координатора музейного життя регіону.
Щомісяця ми розміщуємо інформацію про наші виставки, майже кожен день намагаємося оновлювати сайт за рахунок новин. Багато з наукових статей та інших доробок співробітників музею вже у відкритому доступі можна знайти на сайті історичного музею. Щоденно в середньому сайт відвідує близько 300 чоловік, для яких вже реалізовано модулі голосування, гостьової книги, працює музейний форум тощо. В наші плани зокрема входить створення музейного віртуального туру, який не буде поступатися аналогічному туру Санкт-Петербурзького Ермітажу.
Багато зроблено, проте ще більше залишається зробити! …
PS: Наш сайт відкритий і завжди радий своїм відвідувачам.