З 8 березня!

Співробітники нашого музею від всієї душі вітають Усіх Жінок Планети з цим чудовим святом! Будьте завжди привабливими!
І трохи історії … Виникло це свято як день боротьби за права жінок. 8 березня 1857 року в Нью-Йорку зібралися на маніфестацію робітниці швейних та взуттєвих фабрик. Вони вимагали 10-годинний робочий день, світлі і сухі робочі приміщення, рівну з чоловіками заробітну платню. Працювали в той час жінки по 16 годин на добу, отримуючи за свою працю копійки.
У 1910 році на Міжнародній конференції жінок соціалісток у Копенгагені Клара Цеткін виступила з пропозицією про святкування Міжнародного жіночого дня 8 березня, яке прозвучало, як заклик до всіх жінок світу включитися в боротьбу за рівноправ’я.
У Росії вперше Міжнародний жіночий день відзначався у 1913 році в Петербурзі. У проханні на ім’я градоначальника було заявлено про організацію “… наукового ранку з жіночого питання”.
Міжнародний жіночий день 8 березня з перших років Радянської влади став державним святом. З 1965 року цей день став не робочим. Існував і його святковий ритуал. У цей день на урочистих заходах держава звітувало перед суспільством про реалізацію державної політики по відношенню до жінок. Поступово Міжнародний жіночий день в країні втрачав своє політичне забарвлення.
До цього свята в музеї заплановані наступні виставки:

  1. “Світ каменю” (виставка – продаж)
  2. “Фіалки на Дніпрі” (виставка – продаж)
  3. “Жіночі капелюшки з фондів ДІМ”