Матра – музеї України

Завершив свою роботу в Україні 3-річний міжнародний україно-нідерландський проект розвитку музеїв та музейних мереж «Матра – музеї України», учасниками якого стали 8 співробітників Дніпропетровського історичного музею. В рамках проекту було проведено ряд тренінгів та освітніх програм за темами: законодавство, державне управління, масова комунікація та ін., спрямованих на розширення знання і досвіду у сфері музейного менеджменту, зв’язків з громадськістю і маркетингу, управління колекціями. В результаті роботи проекту 23 музейних працівника України (серед яких директор Дніпропетровського історичного музею, Капустіна Н.І.) отримали дипломи тренерів по проекту «Матра».
На основі матеріалів семінарів та результатів роботи програми була опублікована книга «МУЗЕЙ: менеджмент та освітня діяльність», з якою всі бажаючі можуть ознайомитися в музейній бібліотеці.
Важливо відзначити, що на підсумковому засіданні «Матра» було прийнято рішення продовжувати цей проект в Україні і провести низку відповідних тренінгів на базі Дніпропетровського історичного музею ім. Д.І. Яворницького для співробітників музеїв Запоріжжя, Херсонщини, Миколаївщини, а також всіх музейників Дніпропетровської області.