IV Всеукраїнський форум з питань формування ідентичностей

Дніпропетровський національний історичний музей імені Д.Яворницького запрошує музейників, науковців, громадських діячів, викладачів, практиків до участі у IV Всеукраїнському форумі з питань формування ідентичностей.

Цього року в якості тематики форуму ми пропонуємо обговорити проблему: «Їжа та традиції її споживання як фактори формування ідентичності».

Проведення форуму заплановано на 7-8 липня 2022 р. у змішаному форматі (можлива участь наживо та онлайн).

Місце проведення форуму: м. Дніпро, пр. Д. Яворницького 18, освітній хаб Дніпропетровського національного історичного музею імені Д. І. Яворницького / або платформа Google Meet. Передбачається пряма трансляція доповідей на сторінці: https://www.facebook.com/yavornytskiymuseum.

Ключові обговорення відбудуться за напрямами:

  •  світовий /європейський досвід впливу харчування на ментальність та стиль життя від Античності до сучасності;
  • українська їжа та традиції її споживання у контексті формування національної ідентичності;
  • регіональна кулінарна мапа України та її роль у підвищенні туристичної привабливості;
  • алкоголь: традиції виготовлення та споживання, багатогранна роль у історичному процесі;
  • репрезентації кулінарної історії у музейних експозиціях України та світу.

Заявки на участь у форумі просимо надсилати до 4.07 на адресу [email protected] за формою:

  • ПІБ учасника форуму:
  • Вчений ступінь, наукове звання:
  • Місце роботи, посада:
  • Тема доповіді:
  • Напрям доповіді:
  • Формат участі (онлайн/офлайн):
  • Телефон:
  • Електронна пошта:

В рамках форуму можлива презентація проєктів та ініціатив, присвячених вивченню традицій харчування.

В разі, якщо вам зручніше форма участі у вигляді окремої презентації тривалістю до 1 години, просимо контактувати з секретарем оргкомітету форуму: 0978273713 – Валерія.

Сподіваємося на швидку зустріч та продуктивну співпрацю, шановні колеги!