Дніпропетровський національний історичний музей імені Д.Яворницького запрошує музейників, науковців, громадських діячів, викладачів, практиків до участі у IV Всеукраїнському форумі з питань формування ідентичностей.
Цього року в якості тематики форуму ми пропонуємо обговорити проблему: «Їжа та традиції її споживання як фактори формування ідентичності».
Проведення форуму заплановано на 7-8 липня 2022 р. у змішаному форматі (можлива участь наживо та онлайн).
Місце проведення форуму: м. Дніпро, пр. Д. Яворницького 18, освітній хаб Дніпропетровського національного історичного музею імені Д. І. Яворницького / або платформа Google Meet. Передбачається пряма трансляція доповідей на сторінці: https://www.facebook.com/yavornytskiymuseum.
Ключові обговорення відбудуться за напрямами:
- світовий /європейський досвід впливу харчування на ментальність та стиль життя від Античності до сучасності;
- українська їжа та традиції її споживання у контексті формування національної ідентичності;
- регіональна кулінарна мапа України та її роль у підвищенні туристичної привабливості;
- алкоголь: традиції виготовлення та споживання, багатогранна роль у історичному процесі;
- репрезентації кулінарної історії у музейних експозиціях України та світу.
Заявки на участь у форумі просимо надсилати до 4.07 на адресу [email protected] за формою:
- ПІБ учасника форуму:
- Вчений ступінь, наукове звання:
- Місце роботи, посада:
- Тема доповіді:
- Напрям доповіді:
- Формат участі (онлайн/офлайн):
- Телефон:
- Електронна пошта:
В рамках форуму можлива презентація проєктів та ініціатив, присвячених вивченню традицій харчування.
В разі, якщо вам зручніше форма участі у вигляді окремої презентації тривалістю до 1 години, просимо контактувати з секретарем оргкомітету форуму: 0978273713 – Валерія.
Сподіваємося на швидку зустріч та продуктивну співпрацю, шановні колеги!